Aardappelsalade

30 min 4 pers
Overzicht

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappels

1 rode ui

2 eetlepels kappertjes

4 eetlepels Remia Salata Yoghurt Dressing

2 eetlepels Remia Fritessaus Zero

zout en peper naar smaak

3-4 takjes verse peterselie of bieslook, fijngehakt 

Er gaat niets boven een goede aardappelsalade als bijgerecht. Het is een klassiek en geliefd gerecht dat altijd en bij iedereen in de smaak valt. De zachte aardappels worden gecombineerd met een romige dressing, het pittige van de ui en het zuurtje van kappertjes of augurk. Het is niet alleen eenvoudig te bereiden, het combineert perfect met alle vlees-, vis- en vegagerechten van de barbecue.
  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappels in een pan met ruim water en zout in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  3. Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes en doe ze in een grote kom.
  5. Voeg de fijngehakte rode ui en kappertjes toe.
  6. Meng de Remia Salata Yoghurt Dressing en Remia Fritessaus Zero door elkaar in een aparte kom.
  7. Giet het over de aardappels en meng alles goed door elkaar.
  8. Laat de aardappelsalade minimaal een uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  9. Serveer koud.

 

Tip: Ook lekker met uitgebakken spekjes of fijngesneden augurk.