Spareribs

210 min 4 pers
Overzicht

Ingrediënten

1,5 – 2 kg spareribs

4 tenen knoflook

2 sjalotjes fijngesnipperd

2 theelepels uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel chilipoeder

zeezout en zwarte peper naar smaak

2 eetlepels olijfolie

400 gram Remia Sweet Dalton  - Smokey BBQ Honey saus

Het is tijd om de grill op te warmen en je smaakpapillen te verwennen met het overheerlijke recept van spareribs op de barbecue. Niets is beter dan genieten van malse, sappige en smaakvolle ribs die rechtsreeks van de grill afkomen. Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of gewoon op zoek bent naar een lekkere maaltijd voor het gezin, deze eenvoudige en heerlijke spareribs van de barbecue zullen zeker indruk maken op iedereen die ze proeft. Om je vingers bij af te likken!
  1. Meng de uienpoeder, knoflookpoeder en chilipoeder door elkaar en maak hier een dry rub (BBQ kruidenmengsel) van.
  2. Wrijf de spareribs aan beide kanten in met de olijfolie.
  3. Bestrooi ze met de dry rub en wrijf deze in het vlees.
  4. Hak de 4 tenen knoflook en de 2 sjalotjes fijn en meng dit met de Remia Sweet Dalton – Smokey BBQ Honey saus.
  5. Smeer de spareribs vervolgens aan alle zijden in met de barbecuesaus.
  6. Laat minimaal 4 uur marineren. 
  7. Steek (op tijd!) de barbecue aan en laat deze goed warm worden.
  8. Als de barbecue op temperatuur is, leg je de spareribs boven de druipbak, niet boven de kooltjes, en met de botjes naar beneden.
  9. Grill de rib in ongeveer 3 uur gaar. Serveer met extra Remia Sweet Dalton  - Smokey BBQ Honey saus.

 

Tip: Krijg je veel gasten? Gaar de spareribs dan deels in de oven voor. Dan hoef je op de BBQ zelf de spareribs alleen af te lakken en kort te grillen.