Caesar salade

15 min 4 pers
Overzicht

Ingrediënten

1 krop Romaine sla

3 sneetjes wit brood

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

400 gram kipfilet

Parmezaanse kaas

Remia Salata Caesar Dressing

Deze Caesar salade met gegrilde kipfilet en Remia Salata Caesar Dressing is een heerlijke en gezonde maaltijd die in een mum van tijd klaar is. Met sappige kip en romige dressing is dit recept een absolute must-try voor liefhebbers van smaakvolle salades. Geschikt voor elk moment van de dag!
  1. Was de krop Romaine sla en droog deze af.
  2. Scheur de sla vervolgens in stukken en leg deze in een grote saladekom.
  3. Maak de croutons: Snijd het brood in kleine blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Voeg hieraan geraspte knoflook toe en bak dit kort mee.
  6. Voeg de broodblokjes toe en bak totdat ze knapperig en goudbruin van kleur zijn.
  7. Laat het brood afkoelen, en voeg het daarna toe aan de saladekom.
  8. Grill de kipfilet op de barbecue totdat deze gaar is.
  9. Laat de kip iets afkoelen, en snijd in dunne reepjes van ongeveer 1 centimeter dik.
  10. Voeg de kip toe aan de salade. Rasp de Parmezaanse kaas er overheen.
  11. Breng de salade op smaak met Remia Salata Caesar Dressing en meng alles goed door elkaar.
  12. Serveer de salade direct.  

Tip: Ook lekker met avocado en bacon.