Bibimbap

40 min 4 pers
Overzicht

Ingrediënten

300 gr Basmati rijst
90 ml Mama Asia Korean BBQ
10 gr suiker
6 tenen knoflook 
300 gr rundergehakt
200 gr winterpeen
200 gr shiitake
200 gr spinazie
200 gr taugé
1 rode peper
3 lenteuitjes
Sesamzaad
Kimchi
4 eieren
Sesamolie
Peper en zout

Bibimbap

Bereidingstijd

40 minuten

Benodigdheden

Koekenpan, Kom, Pan, Snijplank, Koksmes.

Bereiding

  1. Maak een marinade van de Korean BBQ, suiker en 2 fijngesneden tenen knoflook. Meng dit door het gehakt.
  2. Kook de rijst volgens de verpakking.
  3. Was de groentes. Snijd de winterpeen in dunnne reepjes en de bosui in dunne ringen.
  4. Bij bibimbap worden de groentes apart van elkaar klaargemaakt.
    • Bak de reepjes winterpeen in een pan met gehakte knoflook (naar smaak)
    • Bak de spinazie in een pan met gehakte knoflook en fijngesneden rode peper (naar smaak).
    • Bak de gesneden Shiitake in een pan met gehakte knoflook.
    • Bak de taugĂ© in een pan met gehakte knoflook.
  5. Verwarm een koekenpan en voeg sesamolie toe. Bak vervolgens het gehakt op middelhoog vuur tot het rul is.
  6. Bak ondertussen ook de eieren in een andere koekenpan.
  7. Verdeel de gekookte rijst over kommen. Verdeel hier de groenten over, het gehakt en de kimchi. Leg een gebakken eitje in het midden.
  8. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en gesneden bosui.