Ingrediënten
300 gr Basmati rijst
90 ml Mama Asia Korean BBQ
10 gr suiker
6 tenen knoflook
300 gr rundergehakt
200 gr winterpeen
200 gr shiitake
200 gr spinazie
200 gr taugé
1 rode peper
3 lenteuitjes
Sesamzaad
Kimchi
4 eieren
Sesamolie
Peper en zout
Bibimbap
Bereidingstijd
40 minuten
Benodigdheden
Koekenpan, Kom, Pan, Snijplank, Koksmes.
Bereiding
- Maak een marinade van de Korean BBQ, suiker en 2 fijngesneden tenen knoflook. Meng dit door het gehakt.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Was de groentes. Snijd de winterpeen in dunnne reepjes en de bosui in dunne ringen.
- Bij bibimbap worden de groentes apart van elkaar klaargemaakt.
- Bak de reepjes winterpeen in een pan met gehakte knoflook (naar smaak)
- Bak de spinazie in een pan met gehakte knoflook en fijngesneden rode peper (naar smaak).
- Bak de gesneden Shiitake in een pan met gehakte knoflook.
- Bak de taugé in een pan met gehakte knoflook.
- Verwarm een koekenpan en voeg sesamolie toe. Bak vervolgens het gehakt op middelhoog vuur tot het rul is.
- Bak ondertussen ook de eieren in een andere koekenpan.
- Verdeel de gekookte rijst over kommen. Verdeel hier de groenten over, het gehakt en de kimchi. Leg een gebakken eitje in het midden.
- Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en gesneden bosui.