Ingrediënten
400 gram garnalen
2 eetlepels olijfolie
1 citroen
snufje zout
1 theelepel zwarte peper
3 teentjes knoflook
3 takjes peterselie
Remia Whisky Cocktail saus
Houten saté prikkers
Deze heerlijke garnalenspiesjes met citroen zijn perfect voor een zomerse barbecue. Door de marinade van Remia Whisky Cocktailsaus krijgen de garnalen een extra smaakvolle kick. Dit gerecht is snel en gemakkelijk te maken en is een heerlijke toevoeging aan elk barbecue-menu!
- Week de houten prikkers in water.
- Marineer de garnalen in een kom met olijfolie, een scheutje citroensap, zout, zwarte peper, fijngehakte knoflook en peterselie.
- Laat minstens 30 minuten intrekken. Snijd de citroen in schijfjes en rijg de garnalen en citroenschijfjes aan de houten spiesjes.
- Verwarm de barbecue.
- Grill de spiesjes gedurende 1-2 minuten per kant, tot de garnalen roze zijn en licht geblakerd.
- Bestrijk de spiesjes met de Remia Whisky Cocktailsaus en grill ze daarna nog 1-2 minuten verder tot ze volledig gaar zijn.
- Haal de spiesjes van de barbecue en leg ze op een schaal.
- Bestrooi met wat fijngehakte peterselie en serveer met een kommetje Remia Whisky Cocktailsaus.