Kipspies

20 min 4 pers
Overzicht

Ingrediënten

400 - 500 gram kippendijen

2 eetlepels olijfolie

4 eetlepels ketjap manis

2 theelepels sambal oelek

1 theelepel knoflookpoeder

1 limoen

zout en zwarte peper naar smaak

Remia Tafelsaus Pinda

Houten saté prikkers

Deze sappige kipspiesjes met pittige marinade en heerlijke pindasaus zijn een geweldige toevoeging aan je barbecuefeestje. De perfecte combinatie van zoet en pittig zorgt ervoor dat deze kipspiesjes het hele jaar door een favoriet blijven! Dus verwarm je barbecue alvast voor, en maak je klaar voor een overheerlijk avontuur!
  1. Week de houten prikkers in water, zo voorkom je verbrande stokjes.
  2. Snijd de kippendijen in stukjes van ongeveer 3 cm.
  3. Meng de kippendijen met olijfolie, ketjap manis, sambal, knoflookpoeder, een scheutje limoensap, zout en zwarte peper in een kom.
  4. Laat minstens 30 minuten marineren.
  5. Rijg de gemarineerde kip aan de spiesjes.
  6. Verwarm de barbecue voor.
  7. Leg de spiesjes op de barbecue en grill ze in 10-12 minuten aan beide kanten tot de kip gaar en goudbruin is.
  8. Serveer op een schaal met de Remia Pindasaus.

 

TIP: Maak voor de kinderen een paar lekkere spiesjes met kip en ananas. Lekker met de Tafelsaus Hawaï.