Ginger Teriyaki Salmon Noodles

25 min 2 pers
Overzicht

Ingrediënten

15 gr verse gember
15 ml honing
Sesamolie
Peper
Zout
Sesamzaadjes
400 gr noedels
2 winterpenen
2 sjalotjes
3 tenen knoflook 
400 gr spinazie
250 sugarsnaps
4 zalmfilet
1 nori vel
Mama Asia Teriyaki

Ginger Teriyaki Salmon Noodles

Bereidingstijd

25 minuten + 25 minuten wachttijd

Benodigdheden

Koekenpan, Vuurvaste kom, Waterkoker, Wok, Snijplank, Koksmes.

Bereiding

  1. Schil de gember en snijd deze in dunne plakjes.
  2. Meng in grote kom drie eetlepels Mama Asia Teriyaki, één eetlepel honing en één eetlepel sesamolie. Roer goed door en voeg de gember toe.
  3. Marineer de zalm in het mengsel en zet dit in de koelkast. Laat het minimaal 20 min. staan.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en zet dit apart.
  5. Kook water in een waterkoker en leg (volkoren) noedels in een vuurvaste kom. Giet het gekookte water over de noedels en laat dit 5 minuten staan. Roer de noedels daarna goed door.
  6. Was de groente.
  7. Schil de winterpeen en snijd hier dunne lange reepjes van met behulp van een dunschiller.
  8. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
  9. Zet een wok op het vuur en laat die goed heet worden. Voeg de sesamolie toe en bak de sjalot en de knoflook tot de sjalot glazig is.
  10. Voeg in delen de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is, kunnen de wortel en sugar snaps worden toegevoegd. Wok dit kort mee.
  11. Vul een half kopje met het water wat bij de noedels zit en zet dit apart. Giet daarna de noedels af.
  12. Voeg drie eetlepels Teriyaki en de helft van het water toe aan het groentemengsel in de pan. Roer goed door en voeg dan de rest van het water en de noedels toe.
  13. Meng goed door en draai het vuur laag.
  14. Zet een koekenpan op het vuur en laat die goed heet worden. Voeg de sesamolie toe en bak de zalm op de huid als de olie heet is. Als de zalm bijna gaar is, draai je hem om. Giet de rest van de marinade met gember in de pan.
  15. Verdeel de noedels over de borden en leg de zalm hierop. Verdeel de overgebleven marinade uit de pan met een lepel over borden.
  16. Bestrooi de borden met de geroosterde sesamzaadjes en stukjes krokante zeewier.