Korean Beef Burger

20 min 4 pers
Overzicht

Ingrediënten

250 gr rode kool
1 winterpeen
15 gr verse gember
Kimchi
2 bosui
4 hamburgerbroodjes 
4 Runderburgers
Mama Asia Korean BBQ
Mama Asia Korean Mayo
Sesamzaad

Korean Beef Burger

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

Kom, Koekenpan.

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en zet dit apart.
  2. Was de groente. Snijd de rode kool en winterpeen fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Schil de gember en snijd deze fijn.
  3. Meng de rode kool, kimchi, bosui, winterpeen en gember in een grote kom met drie eetlepels Korean Mayo.
  4. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en toast de binnenkant van de broodjes zodat die krokant zijn.
  5. Bak in een koekenpan de runderburgers en breng op smaak met peper en zout.
  6. Beleg de onderkant van het broodje met een dun laagje Korean Mayo en een laagje van het groentemengsel. Leg hier de hamburger op.
  7. Voeg naar smaak de Korean BBQ saus toe in een zig-zag patroon en sluit af met nog wat extra coleslaw.
  8. Bestrooi de burger met de geroosterde sesamzaadjes.