Ingrediënten
500 gr kippendijen
Mama Asia Korean BBQ
3 el honing
20 gr maizena
30 gr bloem
Zonnebloemolie
Gefrituurde uitjes
2 bosui
Sesamzaadjes
Korean Fried Chicken
Bereidingstijd
20 minuten + 15 minuten wachttijd
Benodigdheden
Hoge pan/frituurpan/airfryer, Snijplank, Koksmes.
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en zet dit apart.
- Snijd de kippendijen in stukjes en marineer deze in ca. twee eetlepels Korean BBQ saus. Zet dit afgedekt in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
- Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of frituurpan tot 180 graden.
- Dep de kip droog met keukenpapier. Meng de bloem en maizena door elkaar en bedekt de kipstukjes aan alle kanten met een dun laagje van dit mengsel.
- Frituur de kipstukjes in de olie tot ze gaar zijn. Bakken in een airfryer kan natuurlijk ook. Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
- Meng de Korean BBQ saus met de honing tot een dikke saus.
- Roer de kipstukjes door deze saus en garneer met de gefrituurde uitjes en fijngesneden bosui.
- Serveer de Korean Mayo bij de KFC als extra dip.