Korean Fried Chicken

20 min 4 pers
Overzicht

Ingrediënten

500 gr kippendijen
Mama Asia Korean BBQ
3 el honing
20 gr maizena
30 gr bloem
Zonnebloemolie
Gefrituurde uitjes
2 bosui
Sesamzaadjes

Korean Fried Chicken

Bereidingstijd

20 minuten + 15 minuten wachttijd

Benodigdheden

Hoge pan/frituurpan/airfryer, Snijplank, Koksmes.

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en zet dit apart.
  2. Snijd de kippendijen in stukjes en marineer deze in ca. twee eetlepels Korean BBQ saus. Zet dit afgedekt in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of frituurpan tot 180 graden.
  4. Dep de kip droog met keukenpapier. Meng de bloem en maizena door elkaar en bedekt de kipstukjes aan alle kanten met een dun laagje van dit mengsel.
  5. Frituur de kipstukjes in de olie tot ze gaar zijn. Bakken in een airfryer kan natuurlijk ook. Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
  6. Meng de Korean BBQ saus met de honing tot een dikke saus.
  7. Roer de kipstukjes door deze saus en garneer met de gefrituurde uitjes en fijngesneden bosui.
  8. Serveer de Korean Mayo bij de KFC als extra dip.