Ingrediënten
250 gr sushi rijst
1 komkommer
1 avocado
1 mango
1 winterpeen
200 gr edamame
300 gr verse tonijn
50 ml sushi azijn
1 nori vel
Sesamzaad
Mama Asia Korean Mayo
Mama Asia Teriyaki
Pokébowl Juicy Tuna
Bereidingstijd
20 minuten + 20 minuten wachttijd
Benodigdheden
Snijplank, Koksmes, Pan, Koekenpan.
Bereiding
- Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm en marineer dit met Mama Asia Teriyaki. Laat dit minimaal 20 min afgedekt in de koelkast staan zodat de Teriyaki-smaak goed in de tonijn trekt.
- Kook de sushi rijst volgens de verpakking tot het water is verdampt. Meng rijstazijn met suiker en zout en roer dit door tot de suiker en het zout is opgelost. Besprenkel de afgekoelde rijst met het mengsel (sushi azijn).
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en zet dit apart.
- Was de groente.
- Snijd de komkommer met behulp van een dunschiller (of kaasschaaf) in lange plakken.
- Snijd de avocado in dunne lange plakken.
- Snijd de mango in vierkantjes.
- Maak de winterpeen schoon en snijd deze in reepjes.
- Knip de Nori vellen in dunne reepjes.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Verdeel de rijst over kommen. Verdeel daarna de tonijn, komkommer, wortel, edamame, mango en nori stukjes over de kommen.
- Voeg naar smaak de Korean Mayo toe in een zig-zag patroon. Bestrooi de bowl met het geroosterde sesamzaad en serveer met extra Teriyaki saus.