Spicy Chicken Burger

20 min 4 pers
Overzicht

Ingrediënten

1 wortel
1 rode peper
4 kipfilets
4 broodjes
1 Chinese kool
60 ml sushi azijn
Sesamolie
Koriander
Mama Asia Korean Mayo
Mama Asia Korean BBQ

Spicy Chicken Burger

Bereidingstijd

20 minuten + 25 minuten wachttijd

Benodigdheden

Snijplank, Koksmes, Koekenpan.

Bereiding

  1. Marineer de kipfilet in Mama Asia Korean BBQ. Laat dit minimaal 20 min in de koelkast staan.
  2. Was de groente.
  3. Snijd de peper over de lengte en daarna in ringetjes.Wil je het gerecht iets minder pittig? Verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes.
  4. Doe de rode peper in een bakje met rijstazijn, suiker en zout. Of gebruik kant-en-klare sushi azijn.
  5. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en rasp de winterpeen fijn. Meng de kool en wortel met de peper en de sushi azijn.
  6. Zet een koekenpan op het vuur en laat die warm worden. Voeg sesamolie toe en bak de kip.
  7. Snijd de broodjes open en toast de binnenkant van de broodjes.
  8. Smeer op de onderkant van het broodje een laag je Korean Mayo en verdeel hier het groentemengsel over.
  9. Snijd de gebakken kipfilet in dunne plakken en verdeel die over de broodjes.
  10. Voeg naar smaak de Korean Mayo toe in een zig-zag patroon. En maak het geheel af met blaadjes koriander.