Ingrediënten
1 wortel
1 rode peper
4 kipfilets
4 broodjes
1 Chinese kool
60 ml sushi azijn
Sesamolie
Koriander
Mama Asia Korean Mayo
Mama Asia Korean BBQ
Spicy Chicken Burger
Bereidingstijd
20 minuten + 25 minuten wachttijd
Benodigdheden
Snijplank, Koksmes, Koekenpan.
Bereiding
- Marineer de kipfilet in Mama Asia Korean BBQ. Laat dit minimaal 20 min in de koelkast staan.
- Was de groente.
- Snijd de peper over de lengte en daarna in ringetjes.Wil je het gerecht iets minder pittig? Verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes.
- Doe de rode peper in een bakje met rijstazijn, suiker en zout. Of gebruik kant-en-klare sushi azijn.
- Snij de Chinese kool in dunne reepjes en rasp de winterpeen fijn. Meng de kool en wortel met de peper en de sushi azijn.
- Zet een koekenpan op het vuur en laat die warm worden. Voeg sesamolie toe en bak de kip.
- Snijd de broodjes open en toast de binnenkant van de broodjes.
- Smeer op de onderkant van het broodje een laag je Korean Mayo en verdeel hier het groentemengsel over.
- Snijd de gebakken kipfilet in dunne plakken en verdeel die over de broodjes.
- Voeg naar smaak de Korean Mayo toe in een zig-zag patroon. En maak het geheel af met blaadjes koriander.