Ingrediënten
1 kg Kippenvleugels
Peper
Zout
2 tl Bakpoeder
20 ml Honing
15 gr Basterdsuker
Sesamzaad
Mama Asia Teriyaki
Mama Asia Korean Mayo
Sticky Sesame Chicken Wings
Bereidingstijd
75 minuten
Benodigdheden
Oven, Koekenpan.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Dep met keukenpapier de kippenvleugels droog en doe ze in een grote kom. Voeg hier peper, zout en 2 theelepels bakpoeder aan toe en roer goed door.
- Bak de kippenvleugels in een bakplaat in de oven. Draai de vleugels elke 20 min om, totdat er een uur is verstreken.
- Voeg 50 ml Teriyaki in een koekenpan met de honing en de basterdsuiker. Breng dit aan de kook terwijl je roert.
- Als de saus kookt, voeg dan het sesamzaad toe en roer goed door.
- Meng de kippenvleugels met de saus in de koekenpan en blijf roeren totdat de kippenvleugels volledig bedekt zijn met saus.
- Serveer de Sticky Chicken Wings in een schaal met een extra bakje Korean Mayo en Teriyaki om in te dippen.