Sticky Sesame Chicken Wings

75 min 4 pers
Overzicht

Ingrediënten

1 kg Kippenvleugels
Peper
Zout
2 tl Bakpoeder
20 ml Honing
15 gr Basterdsuker
Sesamzaad
Mama Asia  Teriyaki
Mama Asia Korean Mayo

Sticky Sesame Chicken Wings

Bereidingstijd

75 minuten

Benodigdheden

Oven, Koekenpan.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Dep met keukenpapier de kippenvleugels droog en doe ze in een grote kom. Voeg hier peper, zout en 2 theelepels bakpoeder aan toe en roer goed door.
  3. Bak de kippenvleugels in een bakplaat in de oven. Draai de vleugels elke 20 min om, totdat er een uur is verstreken.
  4. Voeg 50 ml Teriyaki in een koekenpan met de honing en de basterdsuiker. Breng dit aan de kook terwijl je roert.
  5. Als de saus kookt, voeg dan het sesamzaad toe en roer goed door.
  6. Meng de kippenvleugels met de saus in de koekenpan en blijf roeren totdat de kippenvleugels volledig bedekt zijn met saus.
  7. Serveer de Sticky Chicken Wings in een schaal met een extra bakje Korean Mayo en Teriyaki om in te dippen.