Sushi Uramaki

30 min 2 pers
Overzicht

Ingrediënten

350 g sushi rijst

70 ml sushi azijn

1 potje Masago

Sesamzaad

1 komkommer

1 avocado

1 verse zalmfilet

1 pakje surimi

1 Torpedo garnaal

3 nori vellen

Zout

Suiker

Paprikapoeder

Mama Asia Korean Mayo

Sushi Uramaki

Bereidingstijd

30 min + 15 min. wachttijd

Benodigdheden

Bamboematje met vel, Frituur, Koekenpan, Koksmes, Snijplank

Bereiding

  1. Kook de sushi rijst volgens de verpakking tot het water is verdampt. Meng rijstazijn met suiker en zout en roer dit door tot de suiker en het zout is opgelost. Besprenkel de afgekoelde rijst met het mengsel (sushi azijn).
  2. Frituur de Torpedo garnalen.
  3. Snijd de zalm in de lengte in repen van 1 cm dik.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en zet dit apart.
  5. Was de groente.
  6. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Snij de komkommer over de lengte in lange plakken. De komkommer dient even lang te zijn als het sushi vel dat je gebruikt.
  7. Snijd de avocado in dunne plakken
  8. Pak een handje rijst en verdeel dit over het sushi vel, zorg dat het vel helemaal bedekt is en draai het vel dan om.
  9. Doe een lange streep Korean Mayo over de breedte van het vel, hou ongeveer 1 cm ruimte over aan de uiteinde.
  10. Plaats de komkommer boven de Korean Mayo en de avocado eronder. Zorg ervoor dat de komkommer en avocado de volledige breedte van het sushi vel bedekken.
  11. Je kunt nu drie soorten sushi maken:
    • Sushi Zalm: leg een reep zalm op de lijn Korean Mayo.
    • Sushi California: leg de surimi op de Korean Mayo.
    • Sushi Garnaal: Leg de garnalen over de lengte op de lijn Korean Mayo.
  12. Vouw de onderkant van het sushi vel met rijst over de ingrediënten en rol de sushi op zonder vel. Trek de sushi tijdens het rollen naar je toe om hem sterk te maken. Je mag hier best een beetje kracht gebruiken.
  13. Pak een sushi matje met folie en druk de sushi in een mooie vorm.
  14. Snij de sushirol in 8 stukken.
  15. Maak de drie soorten sushi af:
    • Sushi Zalm: Versier de bovenkant van de sushi met paprikapoeder en extra Korean Mayo.
    • Sushi California: Rol de sushi in de Masago tot die helemaal bedekt is.
    • Sushi Garnaal: Versier de sushi met het geroosterde sesamzaad.