Ingrediënten
1 liter Kippenbouillon
250 gr Kippendijen
2 tenen knoflook
2 cm Gember
200 gr Oosterse groentenmix
2 eieren
250 gr Ramen noedels
60 ml Mirin
100 ml Mama Asia Teriyaki
Sesamolie
Sesamzaad
1 limoen
Teriyaki Chicken Ramen
Bereidingstijd
25 minuten + 15 minuten wachttijd
Benodigdheden
Pan, Kom, Wok, Snijplank, Koksmes.
Bereiding
- Verwarm de bouillon in een grote pan.
- Snij de kippendijen fijn en marineer ze in een kom met de Teriyaki en de mirin. Laat dit minimaal 15 min staan.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en zet dit apart.
- Zet een grote pan met water op en breng die aan de kook. Kook de groenten kort voor (ca. 1 minuut) en spoel ze daarna af met koud water.
- Kook in hetzelfde water de eieren (ca. 6 minuten voor een half zacht ei). Laat ze afkoelen in koud water.
- Kook in dit water ook de ramen noedels volgens de verpakking (ca. 4 minuten).
- Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit de sesamolie in een wok en bak de knoflook en gember ca. 3 minuten. Voeg daarna de kippendijen toe met de marinade.
- Verdeel de noedels over de kommen en voeg de groente toe. Verdeel de kip hierover met extra Teriyaki saus.
- Pel de eieren en snij in partjes.
- Bestrooi de bowls met de sesamzaadjes en verdeel de eieren erover. Voeg daarna de bouillon toe.
- Voeg er versgeperste limoen aan toe voor wat extra smaak.