Teriyaki Chicken Ramen

25 min 2 pers
Overzicht

Ingrediënten

1 liter Kippenbouillon
250 gr Kippendijen
2 tenen knoflook
2 cm Gember
200 gr Oosterse groentenmix
2 eieren
250 gr Ramen noedels
60 ml Mirin
100 ml Mama Asia  Teriyaki
Sesamolie
Sesamzaad
1 limoen

Teriyaki Chicken Ramen

Bereidingstijd

25 minuten + 15 minuten wachttijd

Benodigdheden

Pan, Kom, Wok, Snijplank, Koksmes.

Bereiding

  1. Verwarm de bouillon in een grote pan.
  2. Snij de kippendijen fijn en marineer ze in een kom met de Teriyaki en de mirin. Laat dit minimaal 15 min staan.
  3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en zet dit apart.
  4. Zet een grote pan met water op en breng die aan de kook. Kook de groenten kort voor (ca. 1 minuut) en spoel ze daarna af met koud water.
  5. Kook in hetzelfde water de eieren (ca. 6 minuten voor een half zacht ei). Laat ze afkoelen in koud water.
  6. Kook in dit water ook de ramen noedels volgens de verpakking (ca. 4 minuten).
  7. Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit de sesamolie in een wok en bak de knoflook en gember ca. 3 minuten. Voeg daarna de kippendijen toe met de marinade.
  8. Verdeel de noedels over de kommen en voeg de groente toe. Verdeel de kip hierover met extra Teriyaki saus.
  9. Pel de eieren en snij in partjes.
  10. Bestrooi de bowls met de sesamzaadjes en verdeel de eieren erover. Voeg daarna de bouillon toe.
  11. Voeg er versgeperste limoen aan toe voor wat extra smaak.